– Det har vært et par harde år for både skibransjen, skifolket og ikke minst for oss som liker å møtes for å prate sammen, så jeg må ærlig si at jeg er begeistra for å ønske velkommen med åpne armer, forteller arrangementsansvarlig Adam Tumidajewicz.

De siste månedene har han og resten av programkomitéen tatt imot en rekke påmeldinger i form av Abstracts til Skredkonferansen 2021, og denne uken er komitéen i innspurtsfasen for å fullføre programmet. Det forventes å være klart på skredkonferansen.no til mandag 4. oktober.

– Vi gleder oss veldig til å vise frem hvem som kommer på besøk. Snøforskningen og skredmiljøet har utviklet seg siden sist i 2019, og vi har likeledes en hel del opplevelser og skredhendelser å reflektere over - fra NGIs rekordskred på Ryggfonn til forebyggings- og redningsarbeidet rundt ulykkene som har vært det siste året, forteller Tumidajewicz.

– Det har også vært et ønske om å inkludere observasjoner fra folk som er ute på tur og kanskje havner i hårete situasjoner. Det har vært litt tabu å snakke om å gjøre "sketchy" valg foran en gruppe tindevegledere og forskere, men vi har invitert frikjørere som har gjort nettopp det i år, sier han.

– Internasjonale navn står også på plakaten, så jeg tror skredmiljøet har mye å glede seg til!

Billetter til skredkonferansen kan bestilles på friflytbestill.no og det anbefales å være tidlig ute. I skrivende stund nærmer vi oss 3/4 av solgte pass, så det gjelder å sikre seg en plass til konferanse, festmiddag, og ikke minst et rom på Pers hotell i tide.