Lørdag 09:20

Presentasjonen tar for seg viktigheten av å forstå og håndtere snøskredfare i naturen, med fokus på Bengt-Are Barstads (årets villmarking 2023) sine erfaringer og tilnærming.

Snøskred utgjør en alvorlig trussel for liv, og det berører ikke bare toppturgåere, men også de som deltar i tradisjonell fjellskigåing. Bengt-Are Barstad har tilbrakt 3,5 år i naturen og inspirerer med sin unike tilnærming til fjell og villmark. Presentasjonen utforsker hvordan langvarig tid i naturen kan forme vårt forhold til den og øke vår bevissthet om naturfarer.

Vi vil presentere filmklipp og høydepunkter fra et intervju med Bengt-Are, som adresserer viktige spørsmål rundt snøskred og villmarksliv. Dette inkluderer hvordan man unngår skred, bruker riktig utstyr, og forholder seg til farer når man er langt fra hjelp. Vi vil også diskutere navigasjon og risikovurdering når man ikke har tilgang til skredvarsler og kart.

Presentasjonen vil avsluttes med en oppsummering av de viktigste punktene og konkrete anbefalinger for å håndtere snøskredfare og sikre en trygg opplevelse i naturen.

Om foredragsholdere / opphavsfolk

Richard Fjellaksel er sertifisert skredinstruktør i alpint terreng nivå 2 (NF, Norsk Fjellsportforum). Han jobber til daglig som førsteamanuensis ved helse og omsorgsfag på UiT – Norges Arktiske Universitet, og er tilknyttet UiT – CARE på flere prosjekter som forsker med doktorgrad. Han har i tillegg observatørkurs fra NVE og er også en aktiv instruktør for DNT i vinterfjellet (turledelse og skredkurs).

Tim Dassler jobber som doktorgradsstipendiat på UiT - CARE og er sertifisert skredinstruktør i alpint terreng (NF, Norsk Fjellsportforum). Har flere års erfaring fra vinterfjellene og har i tillegg observatørkurs fra NVE og turlederutdannelse fra DNT