Prosjektet «Bærekraftig utvikling av toppturdestinasjon Skjervøy, Kvænangen og Nordreisa» i regi av Destinasjonsselskapet Visit Lyngenfjord AS hadde som mål å bidra til å utvikle de nordlige deler av Nord-Troms til å bli en bærekraftig toppturdestinasjon.

 
Resultatet foreligger bl.a. i en brosjyre som beskriver 25 toppturer i regionen. Turbeskrivelsene har vektlagt fokus på tryggere ferdsel gjennom å bruke KAST metoden (Klassifikasjon av snøskredterreng) for å gi et bedre utgangspunkt for å kunne velge tur ut fra forholdene og kunnskapen og kompetansen til turgruppa.
Foredraget vil presentere dette arbeidet.

Om opphavsfolk/foredragsholder(e)

Espen Nordahl: 59 år. Tromsøværing i 37 år. Nå flyttet til Svolvær. Vært opptatt av toppturer på ski store deler av sitt voksne liv. Med ekstra fokus på et trygt liv i fjellet og forebyggende snøskredarbeid. Forfatter av boka «Toppturer i Troms». Med-redaktør av boka «Trygge toppturer i Norge». Drevet med guiding og har holdt en rekke skredkurs. Jobber i dag i vikariat i NVE tilknyttet Snøskredvarslingen. Tidligere jobbet bl.a. som prosjektleder for CARE (Center for Avalanche Research and Education) ved UiT Norges arktiske universitet. Driver på si firmaet Midnight Sun Mountain Guides.